220 påmeldte – Sjekk hvem som kommer! Del1

Det går mot rekordpåmelding på Smådølfestivalen. Aldri før har så mange førere funnet veien til Smådøl Motorsenter. Det kommer førere fra fjern og nær, og vi har tatt en nærmere titt på startlisten.

JUNIOR er det i skrivende stund påmeldt hele 40 førere. Kun en fører fra A-finalen i fjorårets utgave er påmeldt, det er Espen Løver (NMK Grenland). Han er helt sikkert gira på å forbedre 6.plassen han fikk i fjor, etter en smell. Fra samme klubb kommer stortalentet Ole Henry Steinsholt, påmeldt i en Boble for anledningen. Steinsholt som til vanlig kjører EM i Rallycross Super1600 blir nok en hard nøtt å knekke over 8 0mganger. Fra NMK Tinn kommer blant annet Hans Erik Rue og Håvard Brekka, begge to var i A-finale på Juniløpet. Fra naboklubben i sør, NMK Kongsberg kommer hele 7 juniorer for å kjempe. Her skal vi se opp for blant annet to blad Tobiassen i tillegg til Brekke jentene.

Vinneren av juniløpet Mats Berger Skagsoset kommer nok med en grom Volvo, med seg fra NMK Nedre Hallingdal har han med bla.a Håkon Gaptjern og Emil Bråten i Volvo. Vi skal nok se opp for den trioen der. Fra storby´n (NMK Hønefoss) kommer det to raske framhjulstrekkførere Tor Martin Fingarsen og Robin Kristiansen. Når vi snakker om storby, kommer Sindre Haug (NMK Drammen) som vanlig i en liten Golf. Haug kjører Rallycross Junior i år, og har kanskje lært seg noen triks som kommer godt med i årets festival. NMK Larvik stiller med 4 raske førere.

Arrangørklubben NMK Nore & Uvdal stiller med 8 juniorer til start. Størst favoritt er kanskje Øystein Sønstebø, som rattet sin Sierra inn til en 2.pl på Juniløpet. Henrik Bekkeseth Brandsgård stiller også til start med sin BMW 318is, han fikk 4.pl på juniløpet, og er nok gira på å ta steget opp på pallen. Det er flere raske førere fra hjemmeklubben som nok gjerne vil forsvare sine svart/blåe teamfarger. Det kommer også kanoen fra flere andre klubber. Her kan alt skje.

66786723_2425042164393488_657093416051539968_oOle Henry Steinsholt (NMK Grenland) kjørte boble på Goldagsløpet. Foto:#67

I Damer finner vi 25 påmeldte. Størst favoritt er nok Marlene Sundet (NMK Larvik), den raske larviksjenta kjørte inn til en 2.pl i fjorårets festival. Vi får besøk fra Sverige også i dameklassen, når Jenny Karlsson (Skepptuna MK) tar turen over grensa for å gi de norske jentene en fight. Fra NMK Kongsberg kommer hele 7 raske jenter for å vise seg frem. Unn-Linea Hjelde, Linn Kristin Sundet og Guro Majormoen er blant de som kan blande seg helt i toppen. Heidi Steine (NMK Vikedal) tar turen helt i fra Vikedal, og vil nok forbedre fjorårets B-finale. En av de som må finne seg i å være favoritt er også Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg), hun har vunnet festivalen tidligere, og er nok sulten på å vise seg frem også i år. Ellers meldes det om friskuser fra mange andre klubber også.

37944007_2172784499459141_4162030907068252160_oMarlene Sundet (NMK NMK Larvik) kjemper seg gjennom regnet i fjor. Foto: bilcross.no / Stian Ormestad.

I Rallycross er det 10 påmeldte så langt. Her er det plass til mange fler. Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) er blant favorittene til å vinne. Unggutten fra Hallingdal kjører både bilcross og rallycross om dagen. Han kjørte A-finale på Goldagsløpet forrige helg med sin Rallycross Volvo. Kjetil Deinboll (NMK Kongsberg) har byttet ut den legendariske wankelen sin med en BMW, og det skal bli spennende å se hva han kan få til. Ellers finner vi Bakken gutta i sine Ford Escorter, og vinneren av dameklassen i fjor, Monica Enerberg (Krabyskogen Motorsport) på startlisten.

66522868_2424848167746221_2292567226647052288_oHenning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) stiller med sin Volvo 240

I Veteran stiller fjorårets treer Bernt Osmundnes (Østfold Motorsport) i sin velkjente Ford Sierra. Han må nok sees på som en av favorittene. Vi får også besøk fra Sørlandet, når Olav Inge Beisland (KAK) kommer, også i Sierra. Han er en mann å regne med. Det skal også bli spennende å se hva slags biler brødrene Bråten kommer med, her kan det hvertfall garanteres satsing. Tom Skaug (NMK Kongsberg) kommer med en boble som går fort, og Kjetil Solli (NMK Modum & Sigdal) kommer med en Mitsubishi Eclipse. Alle disse må virkelig stramme gasswiren, siden vi vet at Josef Grothe (NMK Nord- Gudbrandsdal) og resten av gjengen fra dalen trimmer fælt i år.

37925501_2172776599459931_4978921166937784320_oBernt Osmundnes (Østfold Motorsport) stiller med godbilen fra i fjor. Foto: bilcross.no.

Hele den foreløpige startlisten ligger ute her

Dette var bare vår synsing. Hvem er DERES favoritt? Kommenter på FB siden

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close